top of page
  • Foto van schrijverJosine

3 Redenen waarom je voor LinkedIn kunt kiezen🎧 Deze blog is ook opgenomen: dit is de link naar het geluidsbestand 🎧.

(duur: 7:57 min.)

Waarom kies ik tot nu toe, altijd bewust voor LinkedIn? Ik hou ervan om de touwtjes in handen te hebben. Ik hou ervan om zelf te beslissen wat ik doe, wanneer ik dat doe en hoe ik dat doe. Dat wil niet zeggen dat ik niet luister naar wat anderen zeggen. Het wil zeggen dat ik luister, eruit haal wat ik nodig heb en er dan iets mee doe. Dat iets, dan kan trouwens iets anders zijn dan de ander in gedachte had. Heerlijk hè, dat menselijk brein 🧠. Op social media heb ik ook graag de touwtjes in handen. Ik vind het niet fijn als gekkies mij opeens gaan volgen. Ik vind het wel fijn als ik mijn eigen netwerk kan vormen, kan bouwen. Als ik op mijn manier kan laten zien, wat ik kan betekenen voor een ander. En als ik die 2 dan met elkaar kan combineren, dan ben ik echt blij! Hoe zit dat bij jou?! Op de eerste plaats kun je kiezen om op LinkedIn te NETWERKEN. Het liefst wil je je netwerk vergroten. Een netwerk vol met positieve, kundige, leuke en vooral ook fijne mensen. Dat kun je online niet altijd zien, doch je komt een heel eind. Een leuke foto helpt daarbij en ook tekst = woorden = een profiel waarin staat wie je bent, wat je doet, waarom je dat doet en wat je eventueel voor een ander kunt betekenen. Dat hoeft niet altijd zakelijk te zijn. Als iemand bv. een beroep heeft wat je niet interessant vindt en een levenswijze heeft die je wel boeit, dan kun je daar zeker mee linken. Waar je ook naar kunt kijken zijn trouwens de activiteiten van iemand, want daaruit kun je ook opmaken wat voor een type persoon iemand is. 💃 Vragen voor jou

  • Met wie link jij graag op LinkedIn?

  • Link je alleen met mensen die je kent?

  • Wat zou het met je doen, als je je gaat voornemen om te linken met mensen die je nog niet persoonlijk ontmoet hebt?

Ten tweede kun je ervoor kiezen op LinkedIn om je EXPERTSTATUS te vergroten. Denk eens zo, als mensen weten wat je vakgebied is en als ze lezen wat jij zelf daar interessant aan vindt, dan geeft dat een extra reden om met jou te linken. En dat helpt je weer om je netwerk te bouwen. Blijf je stil over wie je bent en wat je zo boeiend vindt aan je vakgebied, dan zul je weinig mensen op LinkedIn aantrekken en misschien ook wel de verkeerde. Mijn ervaring: des te opener ik over mezelf ben, des te passendere mensen ik ontmoet. Ik ben dus geen vlugge, trucjesgevoelige, technische LinkedIn expert. Ik weet meer over mensen en over harten en over "slow and steady" werken aan een duurzaam netwerk. 💃 Vragen voor jou

  • Ben je je ervan bewust dat wanneer je je uit, je passende personen naar je toetrekt?

  • Zou je je vaker over je vakgebied willen uiten, omdat je voelt dat je iets te zeggen hebt?

  • Heb je er al een idee over, hoe en wat je zou willen zeggen over je vakgebied?

Als laatste (en niet als minste) kun je kiezen om op LinkedIn mensen te HELPEN Natuurlijk wil je je netwerk omzetten in allemaal potentiële klanten en opdrachten en zo werkt het niet. Eerst werk je aan je Know Like Trust (check hier de uitleg). Een van de dingen om aan je Trust te werken, is door mensen te helpen. En dat helpen kan er zo uitzien: - Als mensen een vraag hebben over je vakgebied, beantwoord deze vraag dan persoonlijk. - En dat geldt ook als iemand een vraag heeft over iets anders. - Als mensen in contact willen worden gebracht met iemand jij kent, help daar dan bij met een persoonlijk bericht. - Kun je positief reageren op een bericht van een ander, dan doe ik dat oftewel op de tijdlijn, oftewel persoonlijk in een chat. 💃 Vragen voor jou

  • Heb jij enig idee waarom je op LinkedIn actief wil zijn?

  • Denk je er wel eens aan om op een bericht te reageren en weet je niet hoe je dat wil aanpakken?

  • Wil je zeker mensen helpen, alleen je denkt dat het je heel veel tijd zal kosten?

Misschien heb jij wel een hele andere reden om op LinkedIn aanwezig te zijn of misschien weet je het helemaal nog niet. Zou je daar graag eens over willen sparren? Lijkt me super! Mail, app of bel me: mail@josinevandenobelen.com of 06-54671054. Rock your LinkedIn business world 💃 Josine

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page