top of page
  • Foto van schrijverJosine

Voel je je deze week overweldigd of niet helemaal jezelf? 😵‍💫Het zijn weer de laatste weken van het jaar,

weken waarin we proberen 'alles af te krijgen'...


Ik deel vandaag 2 gedachtes met je.


☝️ Je hoeft niet alles voor elkaar te krijgen. Zeg het maar eens een paar keer hardop tegen jezelf; je zult de opluchting voelen.

Weet je, je kunt alleen maar je best doen. Het stomme van ons eigen 'systeem' is, dat je jezelf nog meer wil laten doen, door je to-do lijst nog langer te maken, omdat het voelt alsof dat is wat je behoort te doen... onzin!

Wat kun je eraan doen?


  • Bekijk die to-do lijst van je en wees kritisch; welke (onnodige) taken kun je strepen? En streep ze dan ook of zet ze door naar volgend jaar!

  • En voor de dingen die je echt 'moet' doen? Zorg ervoor dat dit de dingen zijn waarmee jij voldoening haalt volgens jouw definitie van succes. Zo niet, dan is het misschien tijd om je prioriteiten opnieuw te evalueren.

  • Komt-ie... 👉Vraag hulp. Jaja ik weet het, MOEILIJK moeilijk! Denk er toch eens over, want misschien heb je iets op je lijst staan, wat makkelijker en leuker te doen is met iemand erbij. Opruimen, koken, poetsen. Is ook nog veel gezelliger! En liefje, onthoud dat je hulp verdient! EN dat er mensen zijn die je dolgraag willen helpen!


✌️ Je maakt je zorgen over de dingen die je ‘niet doet’ - en die houden je vervolgens weer tegen om de dingen te doen, die je WIL doen!

Haha, dit is een zin die alleen vrouwen begrijpen.

Had jij je niet voorgenomen om de maand december vrij van werk te houden? Of om alles zodanig te plannen dat je zeker de laatste week vrij van werk was.

Nu, zie daar die overvolle, creatieve en overweldigende lijst,

die je zelf gemaakt hebt,

en die jou ervan weerhoudt om datgene te doen, wat je je ook had voorgenomen.


Wat doe je eraan?


  • Zoek uit wat het is op je lijst, waar je zo gestrest van raakt. Wees specifiek. Uit ervaring weet ik, dat het niet altijd de hele lijst is, waar ik me druk over maak. Vaak zijn het maar een of twee dingen waarvan ik denk dat ik ze niet red en dat is dan ook meteen datgene wat me tegenhoud om andere leuke dingen te doen. Hoe zit dat bij jou?? Wijs ze aan. Benoem ze. Dit alleen al, is zeer bevrijdend!

  • Praat erover. Bel je bestie of iemand van je mastermind groep en deel. Delen = helen en meestal... zie je door het praten weer jouw ​​weg om voorwaarts te gaan op een andere manier. Mocht je daar nog niet klaar voor zijn, schrijf het dan op. De overall boodschap is; haal het uit je hoofd en zet het ergens neer waar het veilig voelt.

  • Streep één klein ding door van je lijst, iets simpels. Dat is om jezelf te laten zien dat je in staat bent om los te komen van je lijst. Misschien kun je nog een klein ding doorstrepen of plannen in 2023... Het helpt je misschien sneller dan je denkt! Want als je één ding kunt loslaten, dan lukken twee dingen ook, en drie...

Voor mij zijn dit manieren waarop ik ermee omga als ik me een beetje te veel in allerlei richtingen getrokken voel of als die stiekeme gewoonte om 'alles te doen' me bekruipt!


Dan is het soms de eenvoudigste actie die me helpt om me niet meer overweldigd te voelen.


Hoe ging die uitspraak ook alweer?


Als je het druk hebt, mediteer dan meer, wandel een extra rondje en neem een extra kopje thee terwijl je naar buiten staart.Mocht je dat nog niet gelukt zijn, dan hoop ik dat dit bericht je een klein beetje heeft kunnen helpen!


You got this!

Ik geloof in je!


Liefs,

Josine11 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page