top of page
  • Foto van schrijverJosine

Tips over focus die je niet zo vaak tegen komtIk ben ze de afgelopen weken aan het uitproberen en verrek... ze werken ook nog.


Het schijnt dat je hersens zich heel vaak vervelen. Terwijl jij iets doet waarvan je denkt dat je al je hersencellen voor nodig hebt, blijkt dat je maar 20% van je brein aan het gebruiken bent en dat 80% dus bezig is om iets anders te bedenken.


Ik zou zeggen, probeer de tips eens uit en laat me weten wat jouw ervaring is.


TIP 1: Word je afgeleid door de mensen om je heen?

Werk sneller!

Maak je planning krapper.Geef jezelf minder tijd om je taak af te krijgen. In plaats van een uur, geef je jezelf 45 minuten de tijd om het af te krijgen. Nu kun je niet anders dan sneller denken, sneller actie nemen en weet je wat, dat lukt je gewoon.


TIP 2: Voor als je je niet kunt focussen tijdens een gesprek.

Hou eens een steentje, een speldje of een paperclip in je hand en speel ermee, tijdens het luisteren.

Weet je, je hersens vervelen zich nogal snel en dus is het jouw taak om ze bezig te houden door iets kleins in je hand te houden en ermee te spelen. Het houdt je hersens bezig. En nee... niet je telefoon en ook niet een rammelende sleutelbos - dat is weer teveel afleiding. Één kleinere sleutel zou wel weer kunnen.


TIP 3: Voor als je iets dieper wilt nadenken over een project.

Poets je huis, poets je kantoor, ruim kleine dingen op. In elk geval, doe een eenvoudige taak met je handen, en laat je hersens intussen denken aan je project en een oplossing voor je uitwerken. Eenvoudige activiteiten brengen je in een rustige toestand waardoor oplossingen zich vanzelf aandienen.


TIP 4: Voor als je alleen werkt en je voor geen meter kunt focussen.

Je hebt van die dagen dat het concentreren gewoon echt niet lukt hè. Wat je dan kunt doen, is muziek opzetten waar je geen interesse in hebt. Dus zeker geen nieuwe muziek - want dan ga je luisteren en je wil werken - en ook geen muziek die je kent - want dan ga je meezingen... dat schiet ook niet op ;-).


TIP 5: Voor als je een saai rapport aan het lezen bent en je trekt het niet meer.

Lees sneller!! Sla die kleine woordjes als 'de', 'het' en 'een' over want die heb je niet nodig om te begrijpen. Lees sneller en je zult zelfs merken dat je beter onthoudt wat je gelezen hebt.


Liefs, Josine 💃PS. Heb je zin en behoefte aan meer concrete tips om je business en jezelf naar een Next Level te brengen? Bekijk hier het progamma waarbij ik je help om jouw (online) zichtbaarheid naar een hoger niveau te tillen: Master Your Online Flow. Je bent het waard om tijd en energie in jezelf te steken! Niemand kan het alleen.Nee, ik heb het niet allemaal zelf verzonnen. Een en ander heb ik gehaald uit het boekje van Mark Tigchelaar - Focus. Heel praktisch en handig boek over focus en waarom we wel en ook niet focussen en wat jij daaraan kunt veranderen.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page