top of page
  • Foto van schrijverJosine

Time Management, daar praat je niet over. Dat doe je 💪Ik wil vandaag 3 praktische tips met je delen waar je meteen mee kunt beginnen.

Daarbij ga ik ervan uit dat je inmiddels weet, dat als je jezelf nog meer tijd wil bespraren, je jezelf de avond ervoor voorbereidt op de dag die komen gaat. Het liefst nog aan het einde van je werkdag. Wat had je niet af, waar ga je morgen mee verder, wat pak je morgen op. Dat.


De tips!


1. Denk op papier

Schrijf op een stuk papier alles wat je vandaag wil doen. En ik bedoel alles hè. Ook dat je een gezonde lunch wil, dat je je oefeningen wil doen, het dansje, je werk, het avondeten dat je wil maken, elk detail mag je opschrijven, gewoon alles. Schrijf het maar op.


Als je klaar bent, stel je jezelf deze vraag: Als ik vandaag maar één ding zou kunnen doen van deze lijst, wat zou ik dan doen?

En wat als ik maar twee dingen kan doen vandaag, wat zou dat zijn? Wat als ik maar drie dingen kan doen.


En dan start je met datgene waar je nummer 1. bij hebt gezet. Daarna nummer 2. en uiteraard nummer 3. Let op; stukje discipline komt erbij om de hoek kijken. Begin pas met het tweede item op je lijst als je het eerste afhebt. Rond af wat je aan het doen bent, voordat naar je volgende item op je lijst gaat.


2. Stop met jezelf te laten afleiden.

Zet de piepjes op je laptop uit, ook die op je telefoon. Zet je socials op de tweede pagina op je telefoon. En stop met je e-mail als eerste te doen.


Zo, nu de vriendelijke versie. Beginnen met je e-mail is letterlijk alles uitstellen wat je die dag te doen hebt, dus wat je als 1, 2 en 3 op je lijst hebt gezet. Want je begint met dat ene mailtje en voor je het weet ben je een uur verder, heb je allemaal kleine dingen VOOR ANDEREN gedaan en ligt je eigen werk nog te wachten. Zonde van je tijd.


Ik daag je uit om je telefoon op stil te zetten en in een la of nog verder weg te leggen en te beginnen met nummer 1 op je lijst. Gun jezelf een fijne werkdag, geen gehaaste versie van wat anderen allemaal van je willen.


3. Maak je lijst de avond van te voren.

Ik zei het al eerder. Om productief te zijn, bedenk je de avond van te voren wat je vandaag wil doen. En ik heb het hier niet perse over klant zaken. Ik heb het zeker ook over zaken die maken dat je AAN je bedrijf gaat werken. Welke potentiële klant ga je benaderen, wat wil je verbeteren aan je bedrijf, welk plan wil je gaan uitwerken, wat ga je doen met je social media; vooruit maken en plannen of uitbesteden. Dat soort zaken. Je klantwerk komt daarna.


Want misschien heb je dat zelf ook al gemerkt. Zodra je met klantwerk begint, kom je niet meer aan je eigen bedrijf toe. Jij en je bedrijf komen altijd achteraan. Wanneer je later op de dag met je klantzaken begint, weet ik zeker dat je deze toch af gaat maken. De klant betaalt namelijk je factuur en voordat jij je factuur stuurt wil je echt het werk voor je klant wel afhebben.Mocht je moeite hebben om AAN JE BEDRIJF te werken en ben je daar nu echt wel aan toe. Bekijk dan mijn programma Master Your Online Flow eens. Daarbij gaan we samen aan de slag en volgen we een programma, en kun je me tussendoor ook allerlei vragen stellen, over de dingen die je in je dagelijkse zakelijke leven tegenkomt.

Bel me: 06-54671054


Liefs, Josine 💃

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


Post: Blog2_Post
bottom of page