top of page
Foto van schrijverJosine

LinkedIn voor jou als thought leader

Your only limit is your mind 🙏❤️



Thought leadership: is een persoon die als toonaangevend expert wordt gezien.

Met een invloedrijke bron van kennis en inzichten in een specifiek vakgebied.


Een thought leader biedt vernieuwende ideeën, oplossingen en perspectieven

die anderen inspireren, informeren en begeleiden.


Thought leaders delen graag hun waardevolle content,

zoals artikelen, presentaties, blogs, video's, of door deelname aan relevante discussies.


Zie jij jezelf als thought leader,

lees dan door en leer hoe jij jouw expertise op LinkedIn uitbouwt.


1. Creëer waardevolle en originele content


Deel eigen inzichten, analyses, en oplossingen waardoor jij jezelf als expert positioneert. Plaats daarom regelmatig diepgaande en relevante content:


  • Publiceer blogs of artikelen die je dieptekennis tonen over trends, uitdagingen of oplossingen binnen je vakgebied.

  • Deel korte, nuttige inzichten of strategieën die direct toepasbaar zijn voor je netwerk.

  • Deel regelmatig je visie op nieuwe ontwikkelingen en trends in jouw sector, met concrete voorbeelden en voorspellingen.


Voorbeeld: Als je in de marketing werkt, kun je een artikel publiceren over de opkomst van AI en hoe het klantgedrag in de toekomst zal beïnvloeden, ondersteund door data en case studies.


2. Engageer actief met je netwerk


Het gaat niet alleen om het delen van kennis, het gaat ook over interactie met anderen. Het opbouwen van je reputatie vereist dat je zichtbaar en actief bent in discussies:


  • Deel je inzichten en opinies op berichten van andere experts en zorg voor verdieping in de discussie.

  • Toon interesse in de meningen van anderen door verdiepende vragen te stellen die bijdragen aan de conversatie.

  • Verbind met invloedrijke personen, met andere thought leaders in je vakgebied om jezelf in hun netwerk te introduceren.


Voorbeeld: Als iemand een post plaatst over een nieuwe trend in technologie, kun je reageren door een extra inzicht te delen of een vraag te stellen die de discussie verder verrijkt.


3. Publiceer whitepapers en case studies


Een van de meest effectieve manieren om thought leadership op te bouwen is door gedetailleerde whitepapers, case studies of checklijsten te publiceren die jouw unieke aanpak en inzichten laten zien:


  • Deel diepgaande rapporten/ whitepapers waarin je een specifieke uitdaging binnen je sector adresseert, ondersteund door onderzoek en oplossingen.

  • Laat zien hoe jij of jouw organisatie specifieke problemen/ case ****studies heeft opgelost met een gestructureerde aanpak.

  • Middels een uitgebreide checklist geef je toegang tot jouw expertise en kundigheid.


Voorbeeld: Als je werkt in de IT-beveiliging, kun je een whitepaper delen over de nieuwste bedreigingen en hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op cyberaanvallen.


4. Werk samen met andere thought leaders


Collaboratie met andere thought leaders versterkt je positie en helpt je om je bereik uit te breiden. Overweeg om gezamenlijke content te creëren, zoals interviews, podcasts, of co-auteurschap:


  • Interviews: Interview andere thought leaders en deel dit met je netwerk om waardevolle inzichten van verschillende experts samen te brengen.

  • Co-auteurschap: Schrijf samen een artikel of whitepaper met een andere expert uit jouw sector.


Voorbeeld: Je kunt een interview afnemen met een gerespecteerde leider in jouw sector en dit als video of artikel delen, waardoor je eigen profiel versterkt wordt.


5. Deel succesverhalen en lessen uit mislukkingen


Thought leadership is ook gebaseerd op het delen van zowel successen als mislukkingen. Dit maakt je authentiek en laat zien dat je bereid bent te leren en te groeien:


  • Succesverhalen: Deel concrete voorbeelden van projecten of initiatieven die succesvol waren, inclusief de stappen die je hebt genomen.

  • Lessen uit mislukkingen: Beschrijf wat er misging in een project en welke lessen je eruit hebt getrokken. Dit toont kwetsbaarheid en oprechtheid, wat jouw geloofwaardigheid vergroot.


Voorbeeld:Deel een verhaal over een productlancering die niet naar verwachting verliep, maar hoe je team de uitdagingen overwon en welke lessen je hebt geleerd voor de toekomst.


Als extra: consistentie is key


Thought leadership opbouwen op LinkedIn vereist consistentie. Zorg ervoor dat je regelmatig relevante content plaatst en actief betrokken blijft bij discussies in je netwerk:

  • Plan je content: Zorg voor een wekelijkse of maandelijkse planning van artikelen, video's en posts om zichtbaar te blijven.

  • Blijf up-to-date: Volg de laatste trends in je vakgebied en deel je visie hierop zodat je altijd actueel en relevant blijft.


Voorbeeld: Stel een wekelijkse routine in om elke dinsdag een waardevolle post te delen, elke vrijdag een artikel te schrijven, en tussendoor actief te reageren op relevante discussies.


Met deze strategieën kun je jouw positie als thought leader op LinkedIn versterken, 

waarde toevoegen aan je netwerk en een bredere invloed creëren binnen je vakgebied. 


Door consistent waardevolle content te delen en actief deel te nemen aan discussies, kun je jezelf profileren als dé expert die anderen graag volgen en van wie ze willen leren.


Wat ga jij delen over jouw vakgebied, waar begin je mee? 



Liefs, 

Josine 



 

PS. Ik kan je op 3 manieren helpen.


1. Één maand LinkedIn Content Templates. 


In een maand krijg je op elke werkdag een content template die je kunt gebruiken om je eigen posts te schrijven voor LinkedIn. 




2. Voor ondernemers die willen leren hoe ze LinkedIn kunnen gebruiken om er leads uit te krijgen, hun netwerk te groeien en willen bouwen aan een eigen stijl, heb ik:


de PEPtalk --> de PEPtalk is gratis als je nog nooit eerder een PEPtalk hebt gehad of klant bent geweest.



3. Als ghostwriter schrijf ik LinkedIn content voor jou of voor jouw bedrijf. Ik heb de ervaring, ik heb klanten met resultaten, en na ons gesprek, weet ik wat je doelgroep van jou wil lezen. #ghostwiter. Stuur me een e-mail.



 

1 weergave0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page