LinkedIn Do’s & Don’ts
- Josine
- 10 okt 2024
- 3 minuten om te lezen

LinkedIn Do’s & Don’ts
Hoe gedraag je je op LinkedIn?
Daar zijn vaak vragen over.
Buiten dat je gewoon je fatsoenlijk doet
en positief en energiek overkomt,
heb ik hier nog een paar opvallende do’s en don’ts voor je.
DO’s
- Bied altijd waarde vóór je iets vraagt
voordat je een dienst of gunst vraagt, bied iets van waarde aan. Denk aan: een nuttig artikel, een introductie in je zakelijk netwerk, een compliment. Dit maakt dat je verzoek later beter ontvangen wordt.
- Tag selectief en strategisch
Tag mensen alleen als het echt relevant is in je post. En zeker, tag ook gerust buiten je directe netwerk als de inhoud erom vraagt.
- Vermijd standaard LinkedIn-reacties (zoals "Gefeliciteerd met je werkjubileum")
Of deze: ‘Vriendelijk bedankt Josine”….
In plaats van de automatische berichten van LinkedIn, stuur een persoonlijk bericht dat meer diepgang toont. Dit valt op.
- Verplaats interacties naar een privégesprek
Bij een publieke discussie kun je iemand uitnodigen voor een direct gesprek. Dit helpt om je professionele relatie te verdiepen en naar een hoger niveau tillen.
- Wees transparant over falen en lessen
Het delen van mislukkingen en wat je daarvan hebt geleerd, kan je betrouwbaarder en menselijker maken. Je hoeft dat niet elke week te doen. Zorg voor genoeg afwisseling in je content.
- Link / connect met interessante professionals (liever niet de ‘Volg' optie gebruiken)
Directeuren, influencers die kun je volgen. Ik raad je aan om ze een connectieverzoek te sturen met jouw verhaal over hun. Zo kun je nog eens met ze chatten en je staat iets meer in de picture. Zij vinden dit vaak heel leuk.
- Profielupdates zichtbaar houden
Ik raad vaak aan om de zichtbaarheid van profielupdates uit te zetten, bij het wijzigen van je profiel. Het is natuurlijk ook leuk om het juist wel aan te zetten als je je ontwikkelingen op je profiel zet.
DON’TS
- Directe sales-praatjes sturen aan nieuwe connecties
Zelfs al heb je de perfecte lead gevonden, bouw eerst een relatie op. Zorg dat je minimaal 7x met elkaar gechat hebt op LinkedIn.
- Teveel persoonlijke content posten
Het is verleidelijk om veel persoonlijke inzichten en lessen te delen. Houd echter je balans tussen professioneel en persoonlijk in de gaten.
- Passief LinkedIn-profiel
Profiel gemaakt, klaar! De komende 10 jaar niets meer aan doen… Dat werkt niet. Wees actief en blijf betrokken bij je profiel. Pas UITGELICHT een keer aan, pas je foto aan, link met nieuwe mensen,
- Veel vakjargon gebruiken in posts
Schrijf een duidelijke en toegankelijke post, die ook voor mensen buiten je directe vakgebied begrijpelijk is. Want misschien begrijpt jouw doelgroep/ klant ook niets van jouw jargon en hebben ze wel behoefte aan jouw vakman-vrouwschap. En denk eraan: less is more.
- Geen 'Aanbevelingen' op je profiel
Aanbevelingen geven en vragen. Dat is het krachtigste bewijs van social proof. Op LinkedIn kunnen enkel bestaande mensen deze indienen! Ik raad ondernemers aan om 10 van deze aanbevelingen te verzamelen.
Welke DO of DON’T was nieuw voor jou?
Liefs,
Josine
PS. Ik kan je op 3 manieren helpen.
1. Één maand LinkedIn Content Templates.
In een maand krijg je op elke werkdag een content template die je kunt gebruiken om je eigen posts te schrijven voor LinkedIn.
2. Voor ondernemers die willen leren hoe ze LinkedIn kunnen gebruiken om er leads uit te krijgen, hun netwerk te groeien en willen bouwen aan een eigen stijl, heb ik:
de PEPtalk --> de PEPtalk is gratis als je nog nooit eerder een PEPtalk hebt gehad of klant bent geweest.
3. Als ghostwriter schrijf ik LinkedIn content voor jou of voor jouw bedrijf. Ik heb de ervaring, ik heb klanten met resultaten, en na ons gesprek, weet ik wat je doelgroep van jou wil lezen. #ghostwiter. Stuur me een e-mail.
Comments