top of page
  • Foto van schrijverJosine

Kom mee! We gaan online netwerken 🤩Productieve ochtend gehad

Lockdown of niet, netwerken gaat gewoon door.

Hoe gaat het met je? Mag ik je vandaag weer meenemen in mijn positiviteit en je inspireren en motiveren om vooral aan de bal te blijven?! Want wat ik doe, kun jij ook .

Vanmorgen heb ik contact gezocht met 12 vrouwelijke professionals op LinkedIn, waarvan 7 mij nu al hebben toegevoegd als connectie. Met 2 heb ik een heel kort chatgesprek gehad en met 2 anderen een wat langer gesprek. Met van deze vrouwen heb ik een afspraak via zoom om elkaar wat beter te leren kennen. Ik verheug me er nu al op!

Yes, ik ben hier blij mee.

Als introverte ondernemer red ik dit niet op een live event. Dan mag ik blij zijn dat ik één echt gesprek heb met iemand (kwaliteit in het midden gelaten), waarbij de kans best groot is, dat ik niet eens een klik had met deze persoon…

De eerste jaren van mijn ondernemerzijn had ik heel veel moeite met open netwerken. Met het ontmoeten van de juiste mensen. Van mensen die bij mij passen.

Dat hoeft wat mij betreft niet altijd mijn doelgroep te zijn. Dat hoeft niet eens iemand te zijn die klant gaat worden. Dat hoeft wel iemand te zijn waarmee ik een instant-klik heb. Een warm gevoel van krijg. Enthousiasme bij voel. Blij van word. Gewoon iemand die past.

Je kunt aan de buitenkant niet altijd zien of voelen of iemand past. Welk beroep deze persoon uitoefent en of je iets, privé of zakelijk voor elkaar zou kunnen betekenen.

Dat vind ik ook meteen het vermoeiende aan live netwerken. Het luisteren, het voelen, het oppikken van energieën. Het adequaat reageren, de vele mensen, de late avonden. Online is dat anders. Daar kun je rustig rondkijken, lezen wat iemand doet, wat iemand beweegt. Kijken naar de gemeenschappelijke connecties. Berichten bekijken die iemand liket of het commentaar lezen. De website bekijken. En je zo een totaalplaatje vormen. Precies zoals een introvert het graag wil. Onderzoeken, rustig rondkijken en zich dan een mening vormen.

Dat geldt uiteraard ook andersom. Mensen onderzoeken ook jouw profiel, bekijken ook jouw berichten en jouw website. Nu is je website meestal wel in orde. Ook het “Over jou” gedeelte heb je ingevuld.

En hoe zit het met je LinkedIn profiel? Is dat S.E.X.Y.* genoeg zodat mensen ook met je willen linken?

Vandaag mijn 3 beste acties om je op weg te helpen om jouw profiel instant interessant te maken: ACTIE 1: Voeg een positief opvallende profiel foto toe. Kijk recht in de camera, zorg voor kleur in je kleding, doe oorbellen aan, gekleurde stropdas en zorg dat je op jouw manier, positief opvalt tussen al die anderen.

ACTIE 2: Herschrijf je headline tot iets pakkends. Pas regelmatig je headline aan (dit vergroot de kans op nieuwe connecties) en zorg voor een pakkende headline. Maak in 120 karakters duidelijk wie je bent, wat je kunt en voor wie. ACTIE 3: Je achtergrondfoto als eyecatcher. Ook die horizontale foto achter je pasfoto zorgt ervoor dat mensen je in één oogopslag goed zien. Hoe passender de foto is, hoe kwalitatiever jouw connecties met anderen.

En terwijl je dit op LinkedIn aan het aanpassen bent, bekijk dan ook even de rest van je profiel. En maak er iets moois van.


Remember: wat je uitstraalt, trek je aan. Josine

PS. Voel je de interesse in je opkomen om je S.E.X.Y.* LinkedIn Profiel door mij te laten schrijven? Bekijk dan even hier wat ik dan allemaal voor je doe.

Zorg goed voor jezelf. 🙏❤️

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page