top of page
  • Foto van schrijverJosine

Ik wil iets online, denk ik.


Ik denk er nu al zo lang over na... kun je me helpen?


"Ik heb zoveel onderwerpen in mijn hoofd. Ik wil dat eruit gooien. Ik wil schrijven. Ik wil online... denk ik. Want dat is toch wat ik moet doen... toch? ... Wil jij eens met mij hierover praten?" Anne En dat doe ik dan. Want ideeën in je koppie hebben, met bergen teksten in je hoofd rondlopen, daar word je niet blij van hè. Dat malen, dat herschrijven in je hoofd, pfff dat is net als die schommelstoel. Het gaat maar op en neer en je komt letterlijk nergens. Daarom; begin gewoon eens met schrijven. En dat hoeft niet direct op je laptop, hoor. Begin gewoon eens met een soort van dagboek. Neem het overal mee naar toe. Naar de badkamer, je slaapkamer, naar je ontbijt. Zodat elk moment dat je voelt, 'dit moet er nu uit'. Jij je boekje kunt pakken en kunt beginnen met pennen. Korte zinnen zijn goed, steekwoorden zijn goed. Schrijven dat het allemaal in je hoofd zit en dat je nu de woorden niet kunt vinden, is ook goed. A L L E S is goed. Begin gewoon met wennen met schrijven. Ik maak een afspraak met Anne en tijdens het wandelen, babbelt Anne me de oren van de kop. Ze praat over alles waarover ze zou kunnen schrijven, de dingen die ze ziet, de processen die ze doorziet. Ze blijft maar praten. En ik vraag me af: Zeg Anne, zou iets met inspreken, iets met een geluidsopname iets voor voor je zijn? Huuuhh, haha, het is een opening. Daarom; begin gewoon eens met opnemen. Ben je iemand die graag al pratende tot een punt komt, neem het gewoon eens op. Terwijl je in de auto zit, op de fiets, in bad, al wandelend. En ja, het kan ook gewoon achter je bureau, alleen ik heb gemerkt dat die creativiteit, letterlijk geen ruimte krijgt, achter je desk... Oh ja, gebruik gewoon je dictafoon op je telefoon hè, je bent nog aan het uitproberen. En tuurlijk kun je ook een video zonder beeld opnemen hè. Kan net zo goed. Het gaat vooral om de oefening. de beweging, en het D O E N. De wandeling is nog niet afgelopen, want Anne heeft nog een vraag. Wat gebeurt er als ik het heb opgeschreven, of opgenomen? Hoe dan verder? Wat zet ik online? Zet ik het wel online? Want dat vind ik nog steeds wel een ding(etje). Komt alles wat je geschreven of opgenomen hebt online? NEE. Hoef ik niet moeilijk over te doen. Veel komt eigenlijk niet online. Veel staat geduldig te wachten in notitieboeken, op drives, in agenda's, in worddocumenten, op Evernote of Notion. Op plekken waarvan ik weet dat ik ze kan teruglezen, en ook plekken waarvan ik weet waar ik wat kan terug vinden. Daarom; begin eens met wat aantekeningen te sorteren. Voor het moment waarop iemand een vraag over iets heeft, waar jij al een heel document over geschreven hebt. Voor het moment dat iemand een inzicht of ontdekking doet, die jij allang gedaan hebt en ingesproken of uitgeschreven. Hoe gaaf zou het dan zijn, als je direct kunt helpen? Hoe zou dat jouw zichtbaarheid verhogen? Of voor dat moment dat je een blog nodig hebt, en gewoon kunt putten uit je gesorteerde aantekeningen... En voor dat moment dat je online iets leest van iemand anders, en daar in een chat op wil reageren en nu precies weet hoe, omdat je dit al eens hebt opgeschreven. Enneh, maak het niet te fancy hè. Gewoon typen en 'opslaan' in een map die je kunt terugvinden. That's it. Je wil ook nog gewoon leven en werken toch? 😉 Daarom: moraal van dit verhaal (Online) Zichtbaarheid heeft niets te maken met elke dag online een bericht of video te posten op elk kanaal dat je kent of waar een mogelijke potentiële klant zich zou kunnen bevinden. (Online) Zichtbaarheid heeft er wel mee te maken dat mensen weten waar jij hun mee kunt helpen en dat je er bent op dat moment dat iemand je nodig heeft. En dat kun jij. Rock your marketing world 💃 Josine PS. Op 8 februari begint het programma waarmee je weer zin krijgt in je bedrijf, waarmee je weer focus aanbrengt in dat wat nodig is om jou en je bedrijf zichtbaar en winstgevend te maken. Kijk even want ik heb 3 verschillende prijsklassen en er zit altijd iets voor jou tussen 👉👉👉 Master Your Online Flow PSPS. Wil je geen heel programma volgen en wel praten over jouw persoonlijke situatie. Boek dan een online afspraak met me voor € 75,- per uur en laten we je weer op het spoor krijgen van wat je wil. Bel, app of mail me. (06-54671054 / mail@josinevandenobelen.com) Je bent een kanjer, dat weet je hè! ❤️🙏

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page