top of page
 • Foto van schrijverJosine

Het gesprek dat ik met mezelf heb over marketing


elke week... en soms wel elke dag


Een gesprek met mezelf over marketing. Over hoe wil ik m'n bedrijf vermarkten, wat ik wil neerzetten, mijn intenties... noem maar op. En vooral over de woorden die ik schrijf en zeg en mijn gedrag daarbij, daar heb ik vele gedachten en gesprekken over. Vandaag wil ik je daarin meenemen. Ik tik daarbij 3 zaken aan, en tuurlijk is dat niet alles. Het is wel waar ik met je over wil beginnen. Dat andere komt later wel een keer. Okay? 1. Wat je wil laten Waar ik vaker de mist in ging - en pas op, ik ben niet perfect dus het gebeurt me ooit nog wel eens hè - was dat ik bij anderen ging kijken naar wat zij geschreven hadden. Tegen mezelf zeggend dat ik deed zodat ik INSPIRATIE zou krijgen voor mijn bedrijf. Dat ging dan 10 minuten goed, totdat ik toch op de een of andere manier getriggerd door iets werd en de inspiratie overvloog naar... ontevredenheid, onzekerheid, onzinnigheid, ongeduld, ongemak... pfff allemaal ONprettig en ONhandig en zeker ONnodig 😂.


 • Dus in plaats van door teksten en nieuwsbrieven - hoe inspirerend dan ook hè - van anderen te browsen, pak je eigen notitieboeken en blader daardoor heen. Blijf bij jezelf.

 • Ik weet namelijk dat je ooit iets waanzinnigs hebt geschreven in één van je dagboeken, of dat je ooit een heel gaaf rijtje van acties of inzichten hebt geschreven in één van je notitieboeken.

 • Och ik weet eigenlijk wel zeker dat dit vaker gebeurd dan dat jij denkt. Daarom laat jezelf door jezelf inspireren en verrassen!


2. Voor wie je wil posten


Me richten op mensgerichte marketing is afleren om mensen te zien als die doelgroep die ik ooit gedefinieerd had. Heel langzaam en heel stiekem was er toch ingeslopen dat ik het (het? ja) zag als een GROEP - en daardoor niet meer als MENS met een missie, een visie, waarden.


Ik zag mezelf ook niet meer als mens met een missie - en eerlijk is eerlijk, ik vind missie ook een groot en overweldigend woord - en toch ja en ook... IK heb een missie in dit leven.

 • Ik merk op dat de missies en visies die mensen hebben, zich op allerlei lagen en met een supersnelheid met elkaar verbinden. Sneller dan wanneer je je puur richt op een doelgroep. Schrijf je meer verhalen waarin je waarden naar boven komen, dan heb je meer aantrekking tot iemand met diezelfde waarden.

 • Mijn missie is het altijd geweest om eigen-wijze vrouwen te supporten om hun eigen route te kiezen. Om ze te leren dat ze datgene mogen doen wat bij hun past. Ze advies vragen aan anderen, om dit daarna toe te passen op hun eigen leven, zodanig dat het ook echt past.

 • Als een vrouw in een relatie met een man stapt, verandert er niet zoveel. Gelijkwaardigheid blijft in vele gevallen wel, in elk geval regel je het. Zo gauw er kinderen bij komen, verandert de rol bij veel vrouwen in een allesbepalende rol. ZIJ BEPAALT 'opeens' hoe het gezin gaat, welk humeur het gezin heeft, wat het gezin gaat doen, de planning, het eten, de uitstapjes... everything. Zij blijven in dienst van het gezin totdat ze er weer aan toe zijn om naar zichzelf te kijken. Dat is het moment waar ik graag instap om je te supporten en te laten zien dat er vele vele vele wegen leiden naar het hebben van een gezin + bedrijf en dat het vooral belangrijk is om je eigen weg te kiezen. Omdat je daar als vrouw uiteindelijk veel gelukkiger van wordt dan maar in die malle molen te blijven zitten waar je met je moederschap vanzelf ingerold bent.

 • Zo'n verhaal dus... 😉


3. Waar je je wil laten zien


Vele platformen, vele keuzes. Ik zie planningen voorbij komen van éénpitters die op 5 platformen voorbij komen en dat verrekte goed kunnen. Zonder hulp hè! Ik vind dat fantastisch. Mij lukt dat niet. Ik kies voor 2, soms 3 en een nieuwsbrief.

 • Zeker, ook ik word ongedurig en denk... aah ik kan nog wel ff Twitter erbij nemen en wat als ik nu ook via Whatsapp ga posten. Mah na 1 week al weet ik, niet handig. Echt niet handig. De druk is mij te hoog en ik vraag me serieus af wat het rendement is van één week volhouden...

 • Daarnaast wil ik steeds meer kiezen voor kleine groepen. Wandelend, online, even bellend - dat bellen is wel een ding hoor, want ik bel gewoon niet zo graag. Daar wil ik van maken: ik BELDE vroeger niet zo graag. Ook dat is een proces -

 • En kleinere groepen om mee te werken. Liefst 3 of 4 mensen in een open online sessie, of online training. Zodat we aandacht en tijd kunnen maken voor onszelf en voor elkaar. Zodat je je niet overweldigd hoeft te voelen en tijd krijgt om tot de kern te komen.

Ik vraag me af hoe jij over deze 3 dingen denkt. Waar jij aan denkt als je het hebt over je bedrijf vermarkten met online marketing. Reply op deze mail en laat het me weten. Rock your OWN world 💃 Josine

PS. De laatste 2 open online sessies van deze maand zijn gepland op 26 en 31 januari. Ontdek mensgerichte marketing. Kom je meedoen? Ontdek wat jij kunt doen om op jouw manier het verschil te maken op de wereld. Want dat doe je hè, elke dag. Zoveel invloed heb je echt! Aanmelden kan hier. ❤️🙏


15 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page