top of page
 • Foto van schrijverJosine

5 tips om eens wat meer je eigen gang te gaan om zichtbaarder te wordenik heb de blog weer opgenomen.

Luister er hier naar.

Duurt 5 minuut 53.

Vandaag geef ik je 5 tips om eens wat meer je eigen gang te gaan om zichtbaarder te worden.

Je bent te braaf. Te braaf in het naar buiten treden. Te braaf in het opvallen, Te braaf in het vragen voor dat wat je wil. En ja, ook te braaf in het zichtbaarder zijn. Je loopt maar achter die meute aan, kijkt bij gelijksoortigen wat zij doen en als jou dat bevalt, dan doe je dat ook maar. Want je bent niet creatief genoeg, je hebt geen eigen ideeën, het kost je te veel moeite. Dat lijkt de veilige manier. In dit geval is het is heel gevaarlijk! Je stimuleert op deze manier (interne) onzekerheid:

 • omdat je anderen kopieert,

 • omdat het niet eigen is,

 • omdat je steeds met anderen bezig bent, buiten jezelf.

Daarom...1. Wees eens wat vaker EIGEN-wijs


Doen wat anderen doen is makkelijk én maakt je juist onzichtbaar. Je lijkt op de ander, het is meer van hetzelfde en je onderscheidende vermogen waar je het als ondernemer van mag hebben, is nul.


Zoek je EIGEN wijsheid, je eigen manier van communiceren, je eigen woorden. Het kost even wat langer tijd, ja. En je ontdekt meer van jezelf. Ik heb hier 25 vragen voor je om eens wat meer over jezelf te ontdekken. Schrijf de antwoorden eens in je journal. En werk daar eens mee.2. Kies niet voor een platform, kies voor de persoon die je wil ontmoeten


Op elk social media platform actief zijn, of kiezen voor één en daar actief op zijn. Ik hoor geregeld frustraties van ondernemers. Wat is het beste platform, waar krijg ik de meeste reacties, wat werkt wel, wat niet. De ene week hoopvol, de andere week miserabel.


Wat als je nu eens op zoek gaat naar de persoon die je wil ontmoeten. De mens achter de klant waar je mee wil werken. Van hart tot hart. Dan hoef je je niet meer druk te maken over een platform, dan ben je gewoon bezig met contact leggen, voelen of het klikt en vandaar uit verder gaan.3. Maak tijd om uit te vogelen wat je wil zeggen


Je kopieert waarschijnlijk ideeën van anderen omdat je geen idee hebt wat je zelf wil zeggen, wat je zelf naar buiten wil brengen.


Maak eens tijd om erachter te komen wat jouw echte passie is, wat jou écht je bed uit laat komen, dat waar je nu echt energie van krijgt. Neem tijd om daar eens op een dieper niveau achter te komen, zonder invloed van een ander.

Gewoon jij.4. Zichtbaar zijn heeft vele kanten


Online zichtbaarheid, wat is jouw definitie daarvan?

 • Op elk social media platform een account + inhoud hebben staan?

 • Op zeker 2 social media accounts actief zijn?

 • Elke dag een bericht op je social media posten?


Bedenk nu eens voor jezelf wat JIJ vindt dat nodig is voor jouw zichtbaarheid.

En denk dan ook eens aan deze:

 • Reageren op anderen is ook zichtbaar zijn.

 • Reageren op een post via een persoonlijke chat is ook zichtbaar zijn.

 • Een post van iemand delen met jouw commentaar erbij is ook zichtbaar zijn.

 • Iemand bellen naar aanleiding van een nieuwsbrief is ook zichtbaar zijn.

 • Beginnen met schrijven aan je eigen artikelen zonder ze te posten of online te zetten, is ook werken aan je zichtbaarheid.


5. Doe het spelenderwijs


Blijf creatief.

 • Maak foto's, bekijk ze naderhand en bedenk er jouw verhaal bij.

 • Maak moodboards - scheur en knip uit tijdschriften, plaatjes of alleen woorden en plak ze bij elkaar.

 • Knip woorden of vragen uit tijdschriften, plak ze in je journal en schrijf over dat woord of geef jouw antwoord op die vraag.

 • Wandel en luister naar het gefluit van de vogels - bedenk wat ze tegen elkaar vertellen.

Zichtbaarheid, zichtbaar zijn en worden is iets wat begint aan jouw binnenkant.

Rock your world 💃 with you! Josine PS. De trainingen zijn begonnen, het is enkel nog 1:1 sessies die ik kan bieden. Alle aandacht voor jou en je vragen. Hoe heerlijk is dat? Boek eens een PEPtalk in. Hou je goed, kanjer! ❤️🙏

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page